• Sin categoría

¡CAMPIÓNS!

Texto: Manu Amor

Campións ao grande. O equipo conseguiu o título do grupo I de Terceira División logo de derrotar ao Racing Villalbés (2-1). Fer Beltrán, con dous goles, correspondeu o magnífico ambiente creado na Malata. O estadio presentou a mellor entrada da tempada no último partido de Liga: a comuñón entre afección e persoal, patente, serviu para presenciar unha celebración chea de sorrisos.

O conxunto chairego, pese a todo, non puxo a tarefa fácil no primeiro tempo. Armado cun férreo 5-3-2, a súa muralla defensiva dificultó as chegadas ao área. Aínda así, o equipo dispuxo de ocasións suficientes como para abrir o marcador antes do descanso. Muíña, central visitante, estivo a piques de introducir na súa portería un mal despexe no minuto cinco; Juan Antonio, Pau Bosch e Joselu, un despois, gozaron dunha tripla oportunidade para superar a Duarte.

O Villalbés avisou nun man a man de Denis con Diego Rivas que atrapou o porteiro, pero non se asomou máis á meta defendida polo naronés. Os nosos, en cambio, si dispuxeron de aproximaciones, como un remate de Pau Bosch desde o interior do área que pegou no larguero. Juan Antonio intentouno cun lanzamento de falta, e Fer Beltrán cun golpeo morno que detivo o porteiro.

Tralo descanso, o equipo si atopou o camiño cara á rede. Fer Beltrán e Juan Antonio, de cabeza, avisaron antes de que chegase o 1-0. Conseguiuno o propio Fer, logo dunha gran xogada pola banda dereita: pase en profundidade de Seoane, centro atrás de Armental e remate do mediocentro ferrolano directo á escuadra. Pouco despois, no 69′, Beltrán asinou o seu particular doblete ao remachar un remate de cabeza de Garrido á saída dun saque de esquina.

O Villalbés, correoso, non se rendeu. Un penalti cometido por Garrido sobre Diego Rei serviu para que José Varela engadise emoción ao encontro. Juan Antonio, xusto despois, tivo nas súas botas a posibilidade de sentenciar. O equipo defendeuse ben, apenas pasou apuros e celebrou un campionato conseguido con total xustiza: ninguén gañou tantos partidos e perdido tan poucos como o grupo dirixido por Emilio Larraz. Este domingo, último duelo en Ribadumia (18:00) antes de afrontar a fase de ascenso como primeiros de grupo.

Ficha técnica:

Racing de Ferrol: Diego Rivas; Seoane, Quique Fornos, Garrido, Villarejo; Pau Bosch, Moreira; Armental (Marcos Álvarez, min. 88), Fer Beltrán (Borja Hernández, min. 77), Joselu (Javi Sanmartín, min. 92); e Juan Antonio.

Racing Villalbés: Duarte; López, Muíña, Santi Taboada, Xusto, Buyo; José Varela, Vérez (Arón, min. 71), Villares; Denis (Anxo, min. 58) e Diego Rey (Juan de Dora, min. 77).

Árbitro: González González (Ourense). Amonestó con tarxeta amarela o xogardor local Quique Fornos e os visitantes Vérez e Denis.

Goles: 1-0 Fernando (min. 56). 2-0 Fernando (min. 68). 2-1 José Varela, de penalti (min. 75).

Campeones por todo lo alto. El equipo consiguió el título del grupo I de Tercera División después de derrotar al Racing Villalbés (2-1). Fer Beltrán, con dos goles, correspondió el magnífico ambiente creado en A Malata. El estadio presentó la mejor entrada de la temporada en el último partido de Liga: la comunión entre afición y plantilla, patente, sirvió para presenciar una celebración llena de sonrisas.

El conjunto chairego, pese a todo, no puso la tarea fácil en el primer tiempo. Armado con un férreo 5-3-2, su muralla defensiva dificultó las llegadas al área. Aun así, el equipo dispuso de ocasiones suficientes como para abrir el marcador antes del descanso. Muíña, central visitante, estuvo a punto de introducir en su portería un mal despeje en el minuto cinco; Juan Antonio, Pau Bosch y Joselu, uno después, gozaron de una triple oportunidad para superar a Duarte.

El Villalbés avisó en un mano a mano de Denis con Diego Rivas que atrapó el portero, pero no se asomó más a la meta defendida por el naronés. Los nuestros, en cambio, sí dispusieron de aproximaciones, como un remate de Pau Bosch desde el interior del área que pegó en el larguero. Juan Antonio lo intentó con un lanzamiento de falta, y Fer Beltrán con un golpeo tibio que detuvo el portero.

Tras el descanso, el equipo sí encontró el camino hacia la red. Fer Beltrán y Juan Antonio, de cabeza, avisaron antes de que llegara el 1-0. Lo consiguió el propio Fer, después de una gran jugada por la banda derecha: pase en profundidad de Seoane, centro atrás de Armental y remate del mediocentro ferrolano directo a la escuadra. Poco después, en el 69′, Beltrán firmó su particular doblete al remachar un remate de cabeza de Garrido a la salida de un saque de esquina.

El Villalbés, correoso, no se rindió. Un penalti cometido por Garrido sobre Diego Rey sirvió para que José Varela añadiese emoción al encuentro. Juan Antonio, justo después, tuvo en sus botas la posibilidad de sentenciar. El equipo se defendió bien, apenas pasó apuros y celebró un campeonato conseguido con total justicia: nadie ha ganado tantos partidos y perdido tan pocos como el grupo dirigido por Emilio Larraz. Este domingo, último duelo en Ribadumia (18:00) antes de afrontar la fase de ascenso como primeros de grupo.

Racing de Ferrol: Diego Rivas; Seoane, Quique Fornos, Garrido, Villarejo; Pau Bosch, Moreira; Armental (Marcos Álvarez, min. 88), Fer Beltrán (Borja Hernández, min. 77), Joselu (Javi Sanmartín, min. 92); y Juan Antonio.

Racing Villalbés: Duarte; López, Muíña, Santi Taboada, Xusto, Buyo; José Varela, Vérez (Arón, min. 71), Villares; Denis (Anxo, min. 58) y Diego Rey (Juan de Dora, min. 77).

Árbitro: González González (Ourense). Amonestó con tarjeta amarilla al jugador local Quique y a los visitantes Vérez y Denis.